Sunkus grietinėlė yra pagrindinis maisto ruošimo būdas. Bet kuriame gardžiame patiekale, kurį bandote, beveik neabejotinai yra sunkiosios grietinėlės. Nepaisant jo pranašumų, kai kurie žmonės vengia riebios grietinėlės. Priežastis paprasta: riebiame grietinėlėje yra daug riebalų, todėl tai yra nesveikas pasirinkimas. Asmeniškai man patinka sunkus kremas. Kartais naudojuosi, kartais bandau ką nors kita. Bet kadangi žmonės klausia, ar yra riebaus grietinėlės pakaitalo, kurio riebumas būtų mažesnis, nusprendžiau jums atsakyti.
Geriausia tai, kad norint nusipirkti riebaus grietinėlės nereikia eiti į parduotuvę, kad galėtumėte ką nors nusipirkti, nes esu tikras, kad virtuvėje jau turite viską, ko reikia. Apgaulė yra derinti ingredientus, kurie suteiks tą patį skonį ir tekstūrą kaip sunkusis grietinėlė, bet yra sveikesni. Tai sakant, pažvelkime į pakaitalus.
Kas yra sunkusis kremas?
Prieš pereidami prie sunkiųjų grietinėlės pakaitalų variantų, pažiūrėkime, kas tai yra. Kartais žmonės tai vadina sunkia plakta grietinėle. Daug riebalų turinti grietinė yra grietinėlės plakimas su pienu. Riebalai yra nuo 35% iki 40%.
Plakama grietinėlė nėra sunki grietinėlė. Pagrindinis skirtumas yra riebalų kiekis. Abiejuose yra daug riebalų, tačiau plakant grietinėlę yra šiek tiek mažiau nei 30%. Tačiau dėl riebios grietinėlės riebumo jis patiekalams suteikia daugiau skonio. Ir jei jūs manėte, kad sunki plakta grietinėlė yra kažkas kita, tai ne. Kaip minėta anksčiau, kai kurie žmonės tiesiog mėgsta tai taip paminėti.
Taigi, kokius pakaitalus galite naudoti? Yra įvairių variantų, ir viskas priklauso nuo to, kam jūs juos naudojate. Atkreipkite dėmesį, kad jei ilgą laiką savo sunkiųjų kremo pakaitalą ketinate laikyti šaldytuve, būtinai naudokite itin pasterizuotą pieną.
Stipraus kremo pakaitalas
Pienas ir sviestas
Pradėkime nuo paprasčiausio ir dažniausiai naudojamo pakaitalo. Visų laikų mėgstamas pienas ir sviestas puikiai tinka kepiniams ir maisto ruošimui. Jums reikės ¼ puodelio nesūdyto sviesto ir ¾ puodelio pieno.
Švelniai ištirpinkite sviestą, supilkite jį į pieną ir gerai sumaišykite. Savo recepte naudokite vieną puodelį riebios grietinėlės. Jei mišinys yra per plonas jūsų patiekalui, visada galite įdėti šaukštelį ar du kukurūzų miltų, kad jie būtų tirštesni. Taip pat norėčiau pabrėžti, kad tai nėra grietinėlės plakimas. Jei jūsų recepte reikalaujama plakti grietinėlę, nusipirkite tikrą daiktą.
Pusė ir pusė kremo
Geriausias riebios grietinėlės pakaitalas yra pusė ir pusė grietinėlės. Arba, kaip daugelis žmonių mėgsta tai vadinti „lengvu riebiu kremu“. Šis pakaitalas yra pieno ir lengvo kremo derinys. Kalbant apie riebalų kiekį, pusė ir pusė turi apie 10% riebalų.
Šiam receptui jums reikės 1/8 puodelio sviesto ir 7/8 puodelio pusės su puse (tai yra vieno puodelio riebios grietinėlės pakaitalas). Pradėkite išlydydami sviestą. Leiskite jam atvėsti ir supilkite jį į pusantro kremo. Maišykite ir naudokite jį kaip pakaitalą.
Nugriebtas pienas ir kukurūzų miltai
Nugriebtas pienas yra sveikas riebios grietinėlės pakaitalas. Daugelis žmonių kasdien geria liesą pieną. Kadangi jis neturi riebalų, galite sakyti, kad tai geriausias pakaitalas. Vienam puodeliui riebios grietinėlės reikia 1 puodelio nugriebto pieno ir 2 šaukštų kukurūzų miltų. Įdėkite ingredientus į maišytuvą ir maišykite 3 minutes arba tol, kol gausite norimą tirštumą.
Išgarintas pienas ir vanilė
Kitas sveikas variantas yra išgarintas pienas, dar vadinamas nesaldintu pienu. Šį pakaitalą galite naudoti pyragams, sriuboms, padažams ir net ledams. Bet mano mėgstamiausias dalykas yra priedai, nes juose labai mažai riebalų. Pagal receptą reikia vieno puodelio išgarinto pieno ir vanilės ekstrakto, atsižvelgiant į jūsų skonio nuostatas. Kai kurie prideda daugiau, kiti prideda mažiau. Pieną atvėsinkite šaldytuve, įpilkite vanilės ir maišykite minutę ar dvi.
Tofu ir sojų pienas
Tofu visada yra geras pasirinkimas, kai norite, kad būtų mažai riebalų. Vegetariškos mitybos pagrindas tofu yra ne tik baltymų pakaitalas; taip pat galite naudoti neriebiuose patiekaluose kaip riebios grietinėlės pakaitalą. Šiam receptui reikia vienodų tofu ir sojų pieno dalių. Vienam puodeliui riebios grietinėlės reikia pusės puodelio tofu ir pusės puodelio sojos pieno.
Įpilkite ingredientų į dubenį ir tada lėtai virkite ant silpnos ugnies. Būkite atsargūs: jei maišysite aukštoje temperatūroje, jūsų mišinys pradės stingti.
Graikiško jogurto ir pieno
Priežastis, kodėl šiame recepte naudojame graikišką jogurtą, yra tirštumas. Graikiškas jogurtas yra tirštesnis nei įprastas jogurtas, todėl jis yra geresnis sunkiosios grietinėlės pakaitalas. Šiam receptui reikia pusės puodelio jogurto ir pusės puodelio nenugriebto pieno. Du ingredientus suberkite į maišytuvą ir gerai sumaišykite.
Sūrio kremas
Kai sriuboms ir padažams jums reikia ko nors lengvesnio riebumo, tinkamas būdas yra kreminis sūris. Itin mažai riebalų turintis grietinėlės sūris yra vienas sveikiausių pakaitalų, kuriuos galite rasti. Vienam puodeliui riebios grietinėlės reikia pusės puodelio grietinėlės sūrio ir bet kokio saldiklio. Kelis minutes sumaišykite sūrį, tada įpilkite saldiklio. Paprasta priežastis, kodėl jums reikia saldiklio, yra tai, kad grietinėlės sūris yra rūgštus. Jei norite, galite apsieiti be saldiklio, bet tai yra, jei galite toleruoti rūgštumą.
Varškė ir pienas
Grietinėlės sūris nėra vienintelis sūris, kurį galite naudoti kaip sunkų kremo pakaitalą. Taip pat galite naudoti pusę puodelio varškės. Įpilkite pusę puodelio nenugriebto pieno arba nugriebto pieno ir sumaišykite abu ingredientus. Maišykite, kol nebus gabalėlių.
Neriebus Alfredo padažas
Be visų riebios grietinėlės pakaitalų, noriu pateikti ir neriebaus Alfredo padažo receptą, kuris neabejotinai yra vienas garsesnių padažų, gaminamų iš grietinės. Dar galite turėti tiršto ir kreminio padažo. Naudodami pieną gausite sveiką „Alfredo“ padažą, puikiai tinkantį visiems jūsų makaronų patiekalams.
Šiam padažui išbandykite nugriebtą pieno pakaitalą, kurį jums daviau anksčiau. Įpilkite tik vieną puodelį pieno be kukurūzų miltų. Norėdami gauti kreminį sodrumą, įpilkite parmezano sūrio. Taip, sūris pridės šiek tiek riebalų, bet jūsų padažas taps kreminis.