Ūkyje pateikite natūralius maisto produktus pagal autentišką Šri Lankos maitinimo planą
Kiekvienas Šri Lankos kaimo gyventojas turi daržovių sodą šalia savo namo. Viskas, išskyrus ūkį nuo stalo, būtų tarp absurdo, neįsivaizduojamo ir praktiškai neįmanomo. Jūs paprasčiausiai negalite nusipirkti visų ingredientų tradicinis Šri Lankos maisto gaminimas maisto prekių parduotuvėje, net pagrindinėse Kolumbo parduotuvėse.
„Nuo stalo iki stalo“ yra neatsiejama kultūros dalis ir jis plačiai praktikuojamas Mahagedaroje. Tai apima nuo šviežių daržovių iki žalumynų Ajurvedos procedūros. Apie vienintelius neužaugintus ingredientus yra vaisiai, kuriuos jie perka iš darbuotojų, mėsa ir ryžiai. Jie iš tikrųjų turi ryžių žaliavų, tačiau jie atsisako naudoti krekerius (didelius fejerverkus), kad atbaidytų dramblius. Todėl vietiniai drambliai puotą laiko prieš ryžių derlių. Taip, tai yra ta vieta, kur laukiniai drambliai klajos – tokia kieta.
Mūsų dienos prasidėjo nuo seniai pagerbtų Ajurvedos praktika gerti karštą citrininį vandenį prieš valgį. Tai padeda virškinti ir padeda atsikratyti organizmo toksinų. Tai buvo daroma dar prieš kavą. Tiesą sakant, kaip dalis mūsų valyti, mes visiškai nustojome gerti kavą (išskyrus vieną apgaulės dieną, kai galvos skausmai stiprėjo). Mes taip pat sumažinome žalio cukraus, riebalų, angliavandenių, druskos ir kas žino, kiek kitų vakarietiškų toksinų kiekį.
Pirmos poros dienų mūsų valymas kartu su „jet lag“ padarė šiek tiek grubaus. Apie trečią dieną mūsų energija padidėjo ir pasijutome nuostabiai patenkinti žymiai mažesniu porcijos dydžiu, minimaliu mėsos, angliavandenių ir cukraus kiekiu. Mes taip pat išeidavome iš kitos kofeino pašalinimo pusės ir nebenorėjome kavos. Viena įdomi pastaba apie Ajurvedos dieta, jūs neturite valgyti nieko negyvo. Jokių šaldytų ar konservuotų maisto produktų ir džiovintų augalų.
Kiekvienas valgis buvo patiekiamas savitarnos stiliumi su mažiausiai pusšimčiu skirtingų variantų ir skonių. Gydytojo rekomenduoti buvo šiek tiek šiurkštūs, tačiau visa kita buvo tikras maisto nuotykis. Skoniai buvo unikalūs ir saviti. Buvo daugiau kartaus, nei buvo naudojamas mano amerikietiškas gomurys, tačiau mes pastebėjome, kad valgant labai kvapnius maisto produktus mūsų burnos ir mintys buvo patenkintos. Gana greitai mūsų skrandžiai sekė paskui ir mes valgėme gerokai mažesnes porcijas.
Mes taip pat daug sužinojome Šri Lankos virtuvė. Per savaitę rekolekcijose suvalgėme apie dvidešimt patiekalų su maždaug šešiais patiekalais. Kadangi kiekvienas valgis dažniausiai buvo unikalus, tikriausiai turėjome apie penkiasdešimt skirtingų Šri Lankos patiekalų. Palyginimui, mes dar savaitę praleidome Šri Lankoje kaip turistai ir galėjome paragauti tik dešimties patiekalų. Maisto įvairovė ir autentiškumas „Mahagedaroje“ suteikė mums įžvalgų ir prisiminimų apie tikrąją Šri Lankos kultūrą.