
Visada svajojau išmokti gaminti itališką maistą Italijoje. Kelionėje po Italiją, pasinerti į vietinę kalbą ir lankyti keletą itališkų kulinarijos kursų yra kažkas romantiško. Tai būtų tarsi mano paties gyvenimo versija Po Toskanos saule.
Žinoma, mūsų versija apie šią romantišką svajonę įvyko Emilijoje, Romanijoje, kur mums pasisekė patirti keturių skirtingų tipų itališkų kulinarijos kursų. Kiekviename jų išmokome makaronus gaminti nuo nulio. Mes taip pat sužinojome visų garsių makaronų patiekalų Emilijoje-Romanijoje skirtumus. Svarbiausia, mes sutikome nuostabių žmonių, kurie tikrai keliautojus po Emiliją Romaniją daro ypatingą.
Italų kulinarijos užsiėmimai – mokymasis itališko maisto gaminimo namuose
Kaip nenorite išmokti gaminti naminių makaronų iš šių dviejų moterų? „Casa Artusi“ mes taip ir padarėme. „Casa Artusi“ yra muziejus, biblioteka ir maisto gaminimo mokykla Forlimpopolyje, pavadinta itališku gastronomu „Pellegrino Artusi“. Jis dažnai laikomas itališko maisto tėvu. Iki Italijos suvienijimo kiekvienas Italijos regionas ar valstija turėjo savo unikalų kepimo stilių. 1800-ųjų pabaigoje Artusi apkeliavo visą šalį ir sukūrė pirmąją nacionalinę kulinarinę knygą. Artusi net nebuvo virėjas ar virėjas, tiesiog aistringas maisto gurmanas. Jo knyga, Mokslas virtuvėje ir menas gerai maitintis, buvo apyvartoje nuo to laiko. Jis dažnai dovanojamas italų nuotakoms kaip vestuvių dovana. Jie sako, kad jei knyga yra iš naujosios nuotakos uošvės, tai nėra geras ženklas. „Artusi“ knygos kopiją galite užsisakyti iš „Amazon“.
„Casa Artusi“ skirta itališko maisto gaminimo namuose koncepcijai. Per savo maisto gaminimo pamoką stebėjome kiekvienos garsios „Emilia Romagna“ makaronų demonstraciją. Dauguma makaronų patiekalų gaminami tik iš miltų ir kiaušinių, suteikiant jiems ryškią geltoną spalvą. Tai taip pat reiškia, kad makaronai yra švieži ir juos reikia greitai paruošti ir valgyti.
Mūsų paskirtas makaronų virimo mentorius buvo Corrada. Ji yra asociacijos „Associazione delle Mariette“ narė, kurios tikslas yra išmokyti tradicinių itališko maisto gaminimo formų. Visi „Mariette“ nariai yra savanoriai – jiems nemokama mokyti mokykloje. Tai man pasirodė įdomu. Corrada galėjo likti persvarstyti savo sprendimą būti savanore, dirbusi su Eriku ir aš su mūsų makaronais. Kaip mes mėgstame sakyti: „Santuoka yra ne kas kita, o ne konkurencija“. Kodėl mokytis gaminti makaronus Italijoje turėtų skirtis?
Erikas sugebėjo lengvai iškočioti makaronus, panaudodamas savo didelių žmonių raumenis. Man beliko kovoti, o Corrada dažnai ateidavo man suteikti impulsą. Didelį makaronų tešlos rutulį sunku iškočioti į ploną apvalkalą. Bet kai atėjo laikas iš tikrųjų supjaustyti makaronus, suformuoti juos į mažus piešinius, tokius kaip maži torteliniai, arba susukti į juos garganelli, Aš akivaizdžiai laimėjau. Corrada ir toliau man komplimentus kritikavo Eriką. Bent jau manau, kad taip ir vyko. Visa mūsų kulinarijos klasė vyko italų kalba, todėl kai galėjau, verčiau Eriką. Taip. Aš tuo tikras. Mano makaronai buvo aiškiai geresni.
Tai buvo smagi patirtis, mokantis gaminti makaronus „Casa Artusi“, ypač moteris, kuri beveik visą savo gyvenimą gamino makaronus, mokėsi.
Italų maisto gaminimo užsiėmimai – mokymasis „Michelin“ virėjo virtuvėje
Per pirmąją kelionę į Emiliją Romagną „Yummy Italy“ surengė mums žingsnį į „Michelin“ žvaigždės šefo virtuvę ir išmokti gaminti makaronus. Virtuvėje, esančioje Amerigo dal 1934 m, mažyčiame Savinjo mieste, virėja Francesca mus apžiūrėjo ruošiant keletą žymių makaronų patiekalų, įskaitant passatelli, gnocchiir tagliatelle. Tai buvo avariniai makaronų gamybos kursai. Amerigo gyvena „Michelin“ žvaigždės šefas Alberto Betinni, kurio 80 metų ir vyresnė mama dažnai dėsto makaronų gaminimo kursus. Šefą Betinni sutikome virtuvėje, nes visas personalas ruošėsi vakarienei. Mažytė virtuvė buvo šiek tiek pašėlęs namas, bet valdoma beprotybė. Sužinoję, kaip gaminti gnocchi ir kaip suvynioti į tobulą formą, paklausiau virėjo Betinni, ar tai buvo tikrieji gnocchi, kuriuos valgysime tą vakarą trumų vakarienėje. Jis greitai nusišypsojo padaryti išvadą, kad ne, mūsų gnocchi neatitiko jo restorano standartų.
Įdomiausia šioje itališko maisto gaminimo klasėje buvo galimybė pamatyti virtuvę gerai žinomame restorane ir susitikti su virėju, kurį labai gerbia Italija. Virėja Francesca padarė viską, kas įmanoma su mumis, bet greitai sužinojau, kad tokio kalibro restorane gaminti reikia palikti profesionalams.
Itališko maisto gaminimo užsiėmimai – paprastame itališkame restorane
La Piazzetta Del Gusto, Nonantoloje ir už Modenos ribų, mes tikrai sutepėme rankas. Kai buvau „Amerigo“, aš buvau šiek tiek nusiminęs, jausdamasis ne tokiame prašmatniame restorane, kai jie ruošėsi vakarienei. „La Piazzetta“ mokėmės gaminti makaronus iš moters, turinčios tatuiruotes. Tai galėčiau atsilikti.
Nonantola yra nedidelis miestas, kurio dauguma žmonių neaplanko. Man patinka rajonas, nes mes ne tik nuostabiai pavalgėme „Acetaia Pedroni“ už Nonantolos, bet ir galėjome susitikti su Massimo. Massimo yra „La Piazzetta“ savininkas ir pirmasis pripažįsta, kad nėra virėjas. Nepaisant to, jis buvo rankomis mūsų maisto gaminimo pamokoje. Mes išmokome gaminti tortelloni, įdarytus sūriu. Tai yra viena iš sunkiausiai paruošiamų makaronų, nes būtina įdaryti subtilius makaronus ir garbanoti juos tarp pirštų, tvirtai spaudžiant. Erikui buvo labai sunku gaminti tortelloni. Aš, žinoma, pasižymėjau.
Po to mes išmokome gaminti Tortelloni Vecchia Modena. Svieste (yum) išvirėme šoninę ir įmetėme tortelloni. Po to užpylėme šiek tiek balzamiko acto ir užpilėme tarkuotu „Parmigiano Reggiano“ (dvigubas jumas). Man tai yra Emilijos Romanijos makaronų įsikūnijimas. Man patiko, kad ši kulinarijos klasė buvo paprasta, lengva, smagi ir galiausiai mums paliko skanų patiekalą. Būtent apie tai turėtų būti rengiamos italų maisto gaminimo pamokos.
Italų maisto gaminimo užsiėmimai – mokymasis šeimos virtuvėje
Man patiko mokytis gaminti itališką maistą „Fattoria Maria“, mažoje šeimos valdomoje „Agriturismo“ Solieroje, už Modenos ribų. Pagalvojome, kad tiesiog užsukome į agriturismo gražių pietų. Užtat mus greitai palydėjo į virtuvę. Vienas dalykas yra lankyti kulinarijos pamokas tokioje erdvėje kaip „Casa Artusi“, kuri yra specialiai sukurta rengti kulinarijos pamokas. Kitas dalykas yra užsiėmimas profesionalioje virtuvėje, kaip mes tai darėme „Amerigo“ ir „La Piazzetta“. Šiuo atveju pasijutome tarsi šeimos virtuvėje, nors ir palaikančioje „agriturismo“ restoraną. Trys kartos įėjo ir išėjo iš virtuvės, kai mes mokėmės sukti garganelli ant daikto, kuris atrodė kaip nedidelis viduramžių kankinimo įtaisas. Be to, kad išmokome gaminti makaronus, mes taip pat išmokome gaminti gnocco fritto – pūstą giliai keptą duoną. Vėliau mes iš tikrųjų valgėme patys pagamintą gnocco fritto, kartu su lenta, pilna šviežiai supjaustytos mėsos ir, žinoma, buteliu „Lambrusco“.
Italų maisto gaminimo kursai – kaip užsisakyti tobulą patirtį
Galite tiesiogiai susisiekti su tokiomis vietomis kaip „Casa Artusi“, kad užsisakytumėte italų maisto gaminimo pamokas. Taip pat galima organizuoti maisto ruošimo pamokas daugelyje „Agriturismo“ savybių visoje Emilijoje-Romanijoje. Ieškokite savybių, kuriose pateikiami maisto ruošimo kursai, savo svetainėje arba iš anksto išsiųskite el. Laišką, kad sužinotumėte, ką jie rekomenduotų apylinkėse. Arba, kaip visada, galite susisiekti su tokia įmone kaip „Yummy Italy“, kuri gali rasti maisto gaminimo pamoką pagal tai, ko norite išmokti ir kokios asmeninės patirties siekiate. Kai kuriems žmonėms pakanka grupinės maisto gaminimo klasės. Kiti nori asmeniškesnės patirties. Puikus dalykas, susijęs su „Emilia Romagna“, yra tai, kad jame yra įmantrūs kulinarinio turizmo pasiūlymai, kur viskas įmanoma.
Planuojate kelionę į Emiliją Romaniją?
Ieškote daugiau kelionių patarimų apie Emiliją Romagną ir kaip valgyti geriausią maistą Italijoje? Mano knyga „Maisto keliautojo vadovas po Emiliją Romagną: kaip paragauti Italijos istorijos ir tradicijų“, dabar yra „Amazon“. Jei esate „NOOK“ skaitytojas, jį taip pat galima atsisiųsti iš „Barnes and Noble“.
Vykstate į Boloniją?
Kur apsistoti Bolonijoje: Gaukite Bolonijos viešbučio rekomendacijas čia.
Ką veikti Bolonijoje: Užsisakykite kulinarijos patirtį „Yummy Italy“!
Sužinokite daugiau: Gaukite vienintelį vadovą, kurio jums kada nors prireiks Bolonijai, „Maisto keliautojo vadovas Emilijai Romagnai“: kaip paragauti Italijos istorijos ir tradicijų iš „Amazon“. Arba gaukite Pellegrino Artusi „Menas valgyti gerai“ kopiją, kad išmoktumėte namuose gaminti tradicinę itališką virtuvę.
Raskite geriausią viešbučių Emilija Romanija pasiūlymą, palyginkite kainas ir perskaitykite kitų keliautojų atsiliepimus „TripAdvisor“
Maisto gaminimo pamokos gali prasidėti nuo 60 EUR, o kaina gali padidėti, atsižvelgiant į klasės dydį ir, žinoma, trukmę.
Prisek tai!
Norėdami sužinoti daugiau apie Italijos kulinarinį turizmą, apsilankykite „Emilia Romagna“ maisto kelionių vadove, kuriame nuolat pateikiama informacija apie tai, kaip gerai pavalgyti Italijoje.
