
Atlikau keletą tyrimų, kad padėčiau jums sureguliuoti faktus ir grožinę literatūrą, kad galėtumėte papildyti savo žinias, kad rastumėte sveikiausius ir saugiausius indus, naudojamus jūsų šeimos patiekalams.
Gaunu daugybę el. Laiškų ir komentarų, kaip išsirinkti saugiausias kepimo keptuves.
Tai paini tema, ir ten yra daug prieštaringos informacijos. Jau nekalbant apie kiekvieną. viengungis. indus gaminanti bendrovė teigia turinti naujausius, geriausius, saugiausius „nonstick“ indus planetoje.
Taigi, jei jūsų galva ūžia kaip mano, kai pradėjau tyrinėti saugius indus, skaitykite toliau.
Dalinuosi netoksiškų indų pagrindais, asmeniniais mėgstamiausiais ir tuo, ką man patogu naudoti kiekvieną dieną.
Ar tikrai svarbūs saugūs indai?
Aišku, mes skiriame laiko rinkdamiesi sveiką gėrį ir vengdami nereikalingų priedų, kai tik galime, tačiau tai nėra vieninteliai toksinai, kurie gali būti mūsų maiste. Mūsų indai taip pat gali prisidėti prie toksiškos būsenos.
Pagalvokite: norite gaminti maistą su savo puodais ir keptuvėmis, bet nenorite valgyti juos!
Deja, daugelis šiuolaikinių indų išplauna toksinus tiesiai į mūsų valgomą maistą.
Taigi tai nėra tik jūsų ragaujamas omletas – jūs galite užkąsti ne tokį maistingą aliuminį (yuck, tiesa?). Išsiplovimo klausimas yra didelis, patikėkite.
Saugių indų tema yra kiek prieštaringa.
Pavyzdžiui, kai kurie sako, kad nerūdijantis plienas yra saugus, o kiti įspėja, kad rūgštus maistas gali sukelti toksiško nikelio, kobalto ir chromo išplovimą į jūsų maistą (daugiau apie tai skaitykite šiame tyrime).
Štai kaip aš į tai žiūriu:
Mes galime neturėti visi atsakymus, susijusius su virtuvės reikmenimis, tačiau mes galime išvengti blogiausio ir pradėti rinktis sveikesnį turėdami dabar turimą informaciją. Ir tai tikrai žingsnis teigiama linkme!
Štai keletas informacijos, kurią sukaupiau iki šiol:
Venkite šių indų
Aliuminis.
Tai labai toksiškas metalas, susijęs su Alzheimerio liga ir demencija, be kitų sąlygų. (Apie toksinį aliuminio poveikį skaitykite čia.)
Aliuminis greitai praleidžia šilumą, todėl jis dažnai naudojamas indams gaminti.
Problema?
Aliuminis taip pat labai lengvai išplaunamas, ypač pašildytas ar veikiamas rūgščių maisto produktų (pomidorų sriuba, kas nors?).
.png)
Venkite pigių indų, pagamintų iš tiesaus aliuminio.
Kai kuriuose induose naudojama aliuminio šerdis, kuri yra įdėta į saugesnę kepimo medžiagą. Tai yra paprastai priimtini ir saugūs variantai, jei paviršius yra tvirtas ir nepažeistas (taigi aliuminis iš tikrųjų nesiliečia su jūsų maistu).
Tai apibendrina:
Jūs nenorite, kad jūsų maistas liestų aliuminį, ypač jei jis yra kaitinamas.
Teflono / PTFE nefiksuotų indų paviršiai.
Tai yra viena iš labiausiai paplitusių indų rūšių, tačiau teflonas ir kai kurie politetrafluoretileno (PTFE) nelipnieji paviršiai gali perkaitę išleisti į orą nuodingus garus.
Kaip dažnai netyčia palikote keptuvę ant viryklės? Aš nekenčiu prisipažinti, kartais tai būna mano namuose.
O gal jūsų namuose yra kažkas (nevardinsiu vardų), kuris mano, kad aukštas yra nuolatinis krosnies nustatymas.
Teflonas tiesiog negali pakelti šilumos. Ir tai nėra vienintelė šio nelimpančio paviršiaus problema.
Teflonas / PTFE lengvai subraižomi, jei nesate atsargūs (metaliniai indai teflonui yra didžiulis ne-ne), todėl nelipnios medžiagos dėmės gali nepastebimai įsimaišyti į jūsų maistą (um, ew?).
Tada, kai paviršius subraižomas, jūsų maistas yra veikiamas po juo esančio metalo – greičiausiai aliuminio (ir jūs žinote, ką tai reiškia).
Taigi, „PTFE nonstick“ indai yra aiškūs „ne“. (Čia yra puikus straipsnis apie teflono problemas.)
SAUGESNĖS VIRTUVĖS PRIEMONĖS
Nerūdijančio plieno indai.
Nepaisant to, kad nerūdijančio plieno indai kelia nedidelių rūpesčių, tai vis tiek yra daug geresnis pasirinkimas nei aliuminio arba PTFE lipnios indai.

Jis taip pat yra šiek tiek prieinamos kainos diapazone, todėl lengviau perjungti jungiklį nesugedus.
Štai vienas trūkumas:
Nerūdijantis plienas tikrai nėra nelipnus, todėl naudodami jį turėkite omenyje, kad kiaušiniai neliptų prie keptuvės (tikroji istorija). Keptuvėje naudojimas gero aliejaus, sviesto ar kitų riebalų tikrai gali padėti, tačiau kartais tai nėra pagrįsta kiekvienam receptui.
Kitas minusas yra tas, kad kokybiškas nerūdijantis plienas stabilizuojamas naudojant chromą ir nikelį.
Taip jūsų nerūdijantis plienas nerūdija ir tampa tvirtesnis. Tačiau kai kurie tyrimai rodo, kad jei nerūdijančio plieno induose ilgą laiką gaminsite rūgštus maisto produktus, tai gali išplovti chromą ir nikelį į jūsų maistą.
Štai kodėl geriausia naudoti nerūdijančio plieno indus tik su nerūgščiais indais.
Norėčiau atsargiai nenaudoti nerūdijančio plieno rūgštiems patiekalams, ypač tiems, kuriuos reikia lėtai virti ilgesnį laiką (pavyzdžiui, pomidorų padažą, kurį reikia troškinti kelias valandas).
Aš asmeniškai naudoju keletą nerūdijančio plieno puodų ir keptuvių, daugiausia verdantiems makaronus, verdant ryžius ir troškinant nerūgščias sriubas bei troškinius. Aš išbandžiau tik keletą prekės ženklų, tačiau tai yra mano mėgstamiausi nerūdijančio plieno indai.
Tai tik tinkamas svoris (ne per sunkus, ne per lengvas) ir labai tvirtas. Tai pakenčiama daug ir vis dar vyksta stipriai. Be to, dangteliuose yra mažai garų angų, kurios neleidžia mano ryžiams užvirti!
Anoduoti aliuminio indai.
Jei ieškote saugių nonpick keptuvių, anoduotas aliuminis yra tikriausiai jūsų saugiausias pasirinkimas.
Nors tai yra pagaminti iš aliuminio, anoduoti aliuminio indai buvo elektrochemiškai anoduoti, kad būtų stabilesnis kepimo paviršius. Jei jis yra geros formos, tai gali būti saugesnis ir patogus naudoti variantas.
Be to, anoduotas aliuminis yra nelipnus ir atsparus įbrėžimams. Tai didžiulė premija mano knygoje. Jūs vis tiek turite būti šiek tiek atsargus su kepimo paviršiumi, kad jo nesubraižytumėte, tačiau jis niekur nėra toks žalingas kaip teflonas.
Pirkdami anoduotus aliuminio indus, įsitikinkite, kad tikrasis kepimo paviršius yra pagamintas iš anoduoto aliuminio.
Kai kurie prekės ženklai ant anoduoto aliuminio bus tik ant išorinių paviršių, o virimo paviršius yra nelipni PTFE medžiaga, tokia kaip teflonas.
Anoduotas aliuminis nėra pigiausias virtuvės indas rinkoje, tačiau jį galima įsigyti už vidutinės klasės kainą. Aš asmeniškai gerai išnaudojau šį anoduotų indų rinkinį.
Aš gana atsargus su savo rinkiniu ir niekada naudokitės metaliniais indais, bet aš vis tiek naudoju jį ir plaunu indaplovėje.
Tai truko daugiau nei metus ir labai gerai atsilaikė. Tai gali būti ne pats „natūraliausias“ variantas, bet man viskas gerai su kompromisu.
SVEIKIAUSIOS, SAUGIAUSIOS VIRTUVĖS PREKĖS
Keramikos.
Šie senamadiški keraminiai indai yra viena iš saugesnių rūšių.
Taip pat yra tam tikras nostalgiškas malonumas naudojant keraminius indus. Viskas atrodo maitinanti, kai patiekiama iš keramikos.
Viena keramikos problema:
Jei keramiką gamina žmonės arba ji yra pagaminta užsienio šalyje, glazūroje gali būti švino. Didesni vidaus gamintojai būtų saugesni.
Yra daugybė prekių ženklų, tvirtinančių, kad turi nuostabius keraminius keraminius indus, kurie nėra lipni, tačiau aš išbandžiau keletą keraminių keptuvių ir nė viena jų iki šiol neatitiko aistros (ir tas pats pasakytina apie tariamas „granito“ keptuves. ir pan.).
Jie tikrai nėra lipni, todėl paviršius dažnai lengvai pažeidžiamas.
Ketaus indai.
Mano asmeninė mėgstamiausia virimo keptuvė yra mano „Lodge“ ketaus keptuvė.
Kitas senamadiškas mėgstamiausias ketaus indas yra turbūt viena sveikiausių kepimo keptuvių. Jis taip pat gali būti gana nestandartinis, jei tinkamai pagardinamas ir jei virdami keptuvėje sunaudojate šiek tiek riebalų / aliejaus.
Kas yra prieskoniai?
- Pagardinimas reikalauja šiek tiek papildomo darbo (paprastai padengimas aliejumi ir kepimas aukštoje temperatūroje apie valandą; jūsų indai turėtų būti su išsamia instrukcija).
- Mano prieskonių paslaptis yra lengvai padengti keptuvę kokosų aliejumi, tada vieną valandą pašildyti 500 ° F temperatūroje.
- Pirmą kartą gaudamas keptuvę pakartoju šį procesą kelis kartus iš eilės.
- Panaudojus keptuvę, ją ištrinu karštu vandeniu, tada nusausinu.
- Tada vėl vidų patepu aliejumi ir kelias minutes pakaitinu ant vidutinio aukščio.
- Mano keptuvė tokiu būdu lieka visiškai nelipni! (Kol verdu kiaušinius, aš naudoju šiek tiek aliejaus ar sviesto.)
Ketaus taip pat yra gana sunkus (gal maisto gaminimas su juo gali būti laikomas gera treniruote?). Bet apskritai sakau, kad nė viena virtuvė nėra išsami be bent vieno ar dviejų ketaus gaminių. Žinau, kad tai mano mėgstamiausias ir be to neapsieisčiau.
Dar viena premija ketaus?
Jis labai universalus: jis gali eiti tiesiai iš viryklės ir į orkaitę. Patikėkite manimi, vienoje iš jų galite pasigaminti nuostabių kukurūzų duonos.
Emaliuotas ketaus.
Tai net žingsnis nuo įprasto ketaus, nes emalio paviršių lengva virti ir valyti (galima plauti indaplovėje). Jums taip pat nereikia jaudintis dėl emaliuotų ketaus indų pagardinimo. Vis dėlto to nevadinčiau nonstick, todėl turėkite tai omenyje.
Turiu gražų „Le Creuset 6-qt“ puodą nuostabioje Karibų jūros mėlynoje dalyje ir aš jį dievinu. Aš jį naudoju ruošdama sultinius ir rūgštesnius patiekalus, kurių verčiau nedėti į nerūdijančio plieno puodą.
Trūkumas:
Paprastai jis pateikiamas su didele kaina, tačiau jei turite pinigų, kuriuos turėtumėte išleisti, tai tikriausiai būtų verta investicijų.
Brangus „Le Creuset“ prekės ženklas netgi suteikia įspūdingą 99 metų garantiją! Taigi, net jei išlaidos yra didelės iš anksto, virtuvės reikmenis naudosite visą gyvenimą ir žinosite, kad jie yra saugūs. Ir, turiu pasakyti, tai tiesiog nuostabu.
Perėjimas prie sveikiausių kepimo keptuvių
Žinoma, nėra lengva išsigryninti grynuosius pinigus už sveikiausias kepimo keptuves, ypač kai bandote sau leisti geresnės kokybės maistą.
Bet tai tikrai gera investicija jūsų sveikatai.
Mano pasiūlymas?
Sutaupykite geram rinkiniui arba pakeiskite po vieną gabalėlį.
Jei jūsų dabartiniai indai yra geros formos, tikriausiai galite cypti, jei esate atsargūs su jais ir po truputį keičiate.
Tačiau jei turite įbrėžtą tefloną, galite apsvarstyti galimybę pasinerti į jį ir pakeisti jį saugesniu.
Kokius indus naudojate? Kas, jūsų manymu, yra saugūs indai? Norėčiau išgirsti iš tavęs komentaruose!
Daugiau sveiko gyvenimo žinučių iš Elizabeth:

Elžbieta yra Maitinamas gyvenimas ir jau 12 metų rašo apie natūralų gyvenimą. Jos darbai buvo rodomi „Shape“, „Bustle“ ir „Earth Earth Living“. Jos misija yra padėti jums sumažinti streso lygį ir rasti įdomių būdų tapti laimingesniais ir sveikesniais. Daugiau apie Elžbietą skaitykite čia.