
Didelė klestėjimo laukinėje gamtoje dalis yra galimybė atsekti ir paruošti maistą tiesiai nuo žemės iki lėkštės. Žuvų gaudymas, žinduolių medžioklė ir visko ieškojimas, pradedant žalumynais, baigiant riešutais ir grybais, yra vieni iš labiausiai pasiteisinusių būdų susisiekti su gamta. Mes ne tik mokysime, kaip rasti, gaminti maistą ir mėgautis maistu; Mes taip pat padėsime jums rasti natūralių kvapiųjų medžiagų, apsaugoti likučius nuo plėšrūnų ir pagaminti virtuvės privalumus iš natūralių medžiagų.
37. Gamtos salotų dubuo
Pašaras valgomiesiems žalumynams
JP Gogueno nuotrLaukiniuose žalumynuose yra daug kartų daugiau vitaminų nei komerciškai auginamuose žalumynuose, o jų skonis yra intensyvesnis nei tų, kuriuos perkate pas parduotuves. Jie yra sezoniniai; pavasarį ir rudenį didžiojoje šalies dalyje. Pradėkite nuo pipirinių kiaulpienių lapų smūgio, sumaišykite gausų avinžolių kiekį dėl subtilaus skonio ir papildykite citrinų skonio medienos rūgštynėmis. Pasipuoškite savo salotas švelniomis jaunomis kiaulpienių, raktažolių ar laukinių žibuoklių gėlėmis. Bet saugokis; nors daugelis laukinių augalų yra valgomi ir maistingi, daugelis yra nuodingi, netgi mirtini. Niekada neskinkite jokio augalo, nebent esate įsitikinę jo tapatumu.
38. Būk vynmedžių audėja
Pinti kolekcionavimo krepšelį
Jenny Downing nuotrDekoratyvūs ir įdomūs gaminti krepšeliai idealiai tinka rinkti ir ieškoti pašarų. Juos galite gaminti iš vynmedžių, gluosnio ūglių, uodegos lapų, palmių lapų, medžio žievės ir net pušies šiaudų. Renkant vynmedžius, būkite atsargūs, kad išvengtumėte nuodingų gebenių. Susegimo technika yra viena iš lengviausių; vynmedžiai yra austi ir iš pagrindo, sudaryto iš 4–5 vienodo ilgio vynmedžių grupių, susidedančių iš „X“ formos. Pradėkite audimą „X“ centre; vynmedį tvirtai laikykite virš vienos grupės ir neškite po kita, kartodami, kol užsifiksuos centras. Išskleiskite vynuogynus „X“ ženklu ir įpjaukite daugiau medžiagos į kiekvieną gabalą, sklindantį iš centro.
39. Žvejybos menas
Padarykite meškerykotį
Steve’o Burto nuotraukaPaprastas nendrių meškerės dizainas buvo naudojamas šimtmečius, gali būti gana efektyvus ir lengvai pagaminamas. Pasirinkite tvirtą, bet labai lanksčią 10 ‘ilgio lazdą, kurios viename gale yra maždaug 1 „skersmens, kitame gale smailėjanti iki maždaug ¼”. Susukite savo virvelę iš storo lazdos galo ir pritvirtinkite virvę keliomis vietomis išilgai stulpo. Stulpo gale kelis kartus apvyniokite valą ir užfiksuokite jį mazgu. Prie meškerės galo (14 ‘- 16’) pritvirtinkite boberį ar plūdę ir žuvų kablį.
40. Užkabinkite žuvį
Kaip padaryti paprastą žuvų kablį
„Lynae Zebest“ nuotrŽuvų kabliai turėtų būti jūsų laukinės gamtos įrankių rinkinio dalis, tačiau, jei atsidursite be jo, surinkite mažą pagaliuką, didelį spyglį ir ploną valą ar virvę, kad sukurtumėte savo kabliuką. Iškirpkite lazdą į plokščią 2 ”- 3” gabalą, kuris, įsisukdamas į viršų, ties pagrindu; tai kabliuko kotas. Pritvirtinkite ploną liniją prie didelio erškėčio pagrindo – kabliuko smaigalio – ir padėkite jį prie raižyto kūrinio dugno. Apvyniokite liniją aplink pagrindą, o tada aplink dygliuką, kartodami šį pakaitinį modelį, kol abiejų pagrindas bus padengtas. Norėdami užfiksuoti, eikite savo linijos galu po paskutiniais trim apvyniojimais. Kai žuvis praryja masalą ant kabliuko, erškėtis įsmeigia burną, leisdamas ištraukti žuvies vakarienę į krantą.
41. Gaudyk upėtakį
Naudodamas paprastą prakeiktą
Peter Harrison nuotrPrieš leisdamiesi į laukinę gamtą, patikrinkite vietines žvejybos taisykles, nes kai kurie žvejybos būdai jūsų vietovėje gali būti neteisėti. Jei esate netoli nedidelio kalnų upelio, vienas geriausių būdų sugauti ir užtikrinti paruoštą žuvų kiekį yra pastatyti natūralią užtvanką aplink upelio vingį. Kai žuvys plaukia pasroviui, jos negali nueiti toliau nei užtvanka ir įstrigti. Tuo metu jūs galite tiesiog tinklu, ietimi ar griebti rankomis. Statydami užtvanką, palikite sienoje vietas, kurios leistų vandeniui toliau tekėti, bet neleistų žuvims plaukti.
42. Sukurkite laikantį rašiklį
Laikykite žuvį tol, kol jų prireiks
Leyram Odacrem nuotraukaJums labai pasisekė dėl žvejybos pastangų ir pavalgius pagavote daugiau nei pakankamai žuvies, tad kaip išsaugoti likusią dalį vėliau? Turėdami tvirtų lazdelių ryšulį, galite pastatyti laikymo rašiklį, kad jūsų žuvys būtų gyvos ir sveikos, kol būsite pasirengę jas virti. Ši technika geriausiai tinka ežerams ir upėms, tačiau taip pat gali būti naudojama sūraus vandens upeliuose, jei koreguojate potvynius, būdingus sūraus vandens telkiniams. Pritvirtinkite aukštas, glaudžiai išdėstytas lazdas vertikaliai dirvožemyje, pradedant nuo vandens krašto, tęsdami į išorę link gilesnio vandens ir grįždami į krantą. Nepalikite žuvų garde per naktį, nes greičiausiai jas prarasite vietinei laukinei gamtai.
43. Sugauti langustą
Spąstų nustatymas
Bryce’o Bradfordo nuotraukaPagrindinis visų žuvų gaudyklių dizainas yra tas pats – didelė išorinė anga, kuri susiaurėja iki tik tokios angos, kad grobis galėtų plaukti ir patekti į vidinę kamerą. Ten patekę langustai nesugeba išsiaiškinti išeities. Pora 2 litrų sodos butelių ir įrankis jiems supjaustyti, o jūs turite langinių gaudyklės privalumus. Iškirpkite pirmąjį butelį tiesiai virš pusiaukelės, antrąjį – šiek tiek aukščiau. Nuėmę dangtelį iš mažesnio viršaus, įdėkite jį į didesnį, išlaikydami tą pačią orientaciją. Didesniame viršuje padarykite keletą mažų skylių, kad vanduo tekėtų, padėkite gaudyklę iš srovės ir abu galus pasverkite uolomis.
44. Eik į paplūdimį
Nuskinkite vėžiagyvius iš druskingos pelkės
Pete Favelle nuotrMūsų pakrantės vandenyse laukia gausybė vėžiagyvių; pašarų turime tik atoslūgio metu. Norint surengti puotą, viskas, ko reikia, yra gera batų pora, sunkus peilis peiliu, įrankis kasimui ir surinkimo krepšys. Moliuskų ir austrių lysvės atsiskleidžia, kai potvynis krinta, o atskirus vėžiagyvius reikia atlaisvinti. Kita vertus, moliuskai yra paslėpti purve, todėl juos reikia grėbti ar kasti. Turėkite omenyje, kad nutekėjimas iš gyvenamųjų namų plėtros ir pramoninės veiklos yra didžiausias taršos šaltinis mūsų druskingose pelkėse. Kreipkitės į savo vietos pakrančių išteklius ir žuvininkystės departamentą, kad išvengtumėte užterštų zonų, kuriose negalima žvejoti kiautais.
45. Žuvis meniu
Kaip valyti ir paruošti žuvį
Moneycoach nuotrYra daugybė būdų, kaip išvalyti ir paruošti žuvį – žarnyne, filė filme ar supjaustyti kepsnelius, priklausomai nuo to, kokio tipo jums pasisekė pagauti. Daugumai mažų žuvų, tokių kaip upėtakiai ar ešeriai, valymas atliekamas 3–4 žingsniais. Jei reikia, nuimkite žuvų žvynus, naudodami peilio kraštą arba įrankį. Įdėkite peilio galiuką į išangę, supjaustykite į viršų iki galvos pagrindo, išimkite vidurius ir nuplaukite. Žuvies kepimas su galva suteikia skonio, tačiau jei norite ją pašalinti, supjaustykite tiesiai už žiaunų žuvies šonuose už galvos.
46. Išardykite aliuminio foliją
Užvyniokite vakarienę
Wesley Fryer nuotrGaminkite maistą aliuminio folijos paketuose, dažnai vadinamuose „hobo paketais“, ir pasiruoškite mėgautis penkių žvaigždučių virtuve. Paimkite sunkiosios folijos lapą, įdėkite ingredientus į centrą, dukart sulenkite trumpąsias puses ir sulenkite likusias puses. Aliuminio folija yra puikus šilumos laidininkas, tolygiai paskirstantis šilumą, taip pat sulaikantis drėgmę. Naudokite folijos pakelius, kad virtumėte gurkšnojančias žuvis, aštrius vėžių suktus, minkštas daržoves, obuolių koldūnus ir atskirus pusryčių troškinius.
47. Virkite ant „Rotisserie“
Pasidarykite savo lazdelę ant laužo
Jeffrey james pacres nuotrauka„Rotisserie“ stiliaus kepimas yra tradicinė laužo technika, leidžianti tolygiai gaminti ant silpnos ugnies. Pasirinkite dvi lazdeles su šakomis, kurios suformuoja „Y“, kitus galus galąskite iki taško ir vertikaliai susmulkinkite į žemę iš abiejų savo laužo pusių. Pasirinkite žalią šaką, kurios viename gale yra „Y“, įsitikindami, kad ji yra pakankamai ilga, kad apimtų dvi vertikalias lazdeles. Nuimkite žievę nuo pagaliuko ir galąskite priešais „Y“. Iškirpkite mėsą aštriu galu ir naudokite „Y“ formos rankeną kitame gale mėsai pasukti.
48. Bakstelėkite Į natūralų saldiklį
Derliaus medžių sultys
Tomo Gillo nuotraukaKai dienos temperatūra yra aukštesnė nei užšalimo temperatūra, tačiau nakties temperatūra nukrinta iki šalčio arba žemiau, tampa aktyvus medžių kambio (spygliuočių) sluoksnis. Pradedant nuo sausio iki kovo ir tęsiantis porą mėnesių, žievė pradeda slinkti, o sultys pradeda tekėti. Beržo, hikorio, klevo ir platanos medžių sultys yra natūraliai saldaus vandens ir vertingų kalorijų šaltinis. Norėdami nuimti derlių, išgręžkite skylę per žievę ir 1 ½ colio į spygliuočių medienos sluoksnį aukštyn, įkiškite tuščiavidurį vamzdelį – bambuką, PVC, varį ir padėkite kibirą po juo. Surinkta vandeninga sula greitai suges; gerkite nedelsdami arba virkite iki sirupo, kurio pakaks mėnesiams.
49. Eik riešutai
Pašaras riešutams
Permakultūros asociacijos nuotrMedžių riešutai yra vienas iš puikiausių gamtos maisto produktų, o ruduo yra laikas pašarams ruošti. Lazdyno riešutai, juodieji riešutmedžiai ir hikorijos medžiai yra kilę iš Šiaurės Amerikos rytų. Amerikinis lazdyno riešutas yra nedidelis, daug kamienų turintis medis, randamas palei miškų pakraštį. Apvalūs riešutai auga grupėmis, prinokę krinta žemėn. Jų ploną, trapų apvalkalą lengva įtrūkti. Juodasis riešutas ir hikorija yra lajų medžiai, dažnai užaugantys iki 100 ‘, randami drėgnose dirvose palei vandens pakraštį ir šalia esančiuose miškuose. Nuimkite išorinį lukštą, uždėkite veržlę, nukreipkite žemyn, ant kieto paviršiaus, ir plaktuku ar uola gerai paduokite.
50. Grybų parankiniai
Pašaras grybams
Christal nuotrauka1Grybai yra malonumas gurmanams, o Šiaurės Amerika gali pasigirti valgomųjų veislių smorgasbordu. Valgomieji grybai kartais turi dvynukus, kurie vis dėlto gali būti labai pavojingi. Įgykite tinkamą išsilavinimą, prieš bandydami pašarų savarankiškai ir niekada neskinkite grybų, nebent esate tikri dėl jo tapatybės. Derliaus nuėmimo metu dėvėkite pirštines, naudokite aštrų peilį ir pintinį krepšį, kad laikytumėte premiją; grybams reikia kvėpuoti. Lengviausia identifikuoti voveraitę, moreną, miško vištą ir miško ausį.
51. Saugokite savo šeimą ir maistą
Kaip ir kur laikyti savo maisto produktus
Chriso Waitso nuotrLaukiniai gyvūnai yra oportunistiniai, jaučia uoslę ir traukia į stovyklavietes, kuriose maistas nebuvo klastingas. Įsitikinkite, kad visi indai yra nuplauti, maistas padėtas ir teritorija sutvarkyta – laidokite maisto atliekas toli nuo savo stovyklavietės. Jei stovyklaujate vietovėje, kurioje yra lokių, būtina imtis daugiau atsargumo priemonių. Lokiai yra nepaprastai protingi, ir daugelis išmoko užpulti aušintuvą ir net atidaryti automobilio dureles, kad patektų į maistą. Apsvarstykite „meškų maišą“, kad galėtumėte laikyti savo maisto produktus, pakabinkite jį 12 colių ant iškilusios medžio šakos šešias ar daugiau pėdų nuo kamieno.
52. „Whittle Away“
Drožkite savo virtuvės reikmenis
Justgrimes nuotraukaPabandykite išbandyti seną drožybos meną ir pasidaryti savo šaukštus. Beržai ir klevai yra minkštos medienos ir tvirtų grūdų, todėl idealiai tinka drožybai. Žalią medieną (ką tik iškirptą) lengviau drožti nei džiovintą medieną ir ji taip lengvai neskyla. Gerai prižiūrimi ir labai aštrūs įrankiai padidins jūsų sėkmę. Padalykite rąsto dalį, nuimkite žievę ir kirviu išpjaukite grubią formą. Iškirpkite šaukšto vidų išlenktu peiliu arba atsargiai sudeginkite lazdele iš ugnies. Aštriu peiliu baigkite formuoti šaukštą.
Išvada
Mes taip įpratę prie paruošto maisto, kad gali būti bauginantis įsivaizduoti augalų, mėsos sekimą, gaudymą, paruošimą ir konservavimą be šiuolaikinių technologijų. Tačiau naudodamiesi šio skyriaus praktiniais patarimais, būsite gerai pasirengę pašaruoti saugiausius ir maistingiausius augalus bei grybus, sugauti įvairias skanias žuvis ir paruošti burnoje tirpstančius natūralius patiekalus (be mikrobangų krosnelės). Toliau mes apžvelgsime daugybę kūrybingų būdų, kaip gaminti ugnį gaminant maistą, kuriant šviesą ir palaikant šilumą.