Trys unikalūs marinuotų burokėlių receptai

Trys unikalūs marinuotų burokėlių receptai

Vos tik prasideda daržovių marinavimo maratonas, galva gali ištinti nuo klausimo: „Pagal kurį receptą geriausia marinuoti burokėlius?“ Žinoma, tie, kurie daržovių marinavimu užsiima kasmet, turi mėgstamiausią burokėlių marinavimo receptą ir tikriausiai vėl marinuos pagal jį. Bet ką daryti, jei laiko patikrintų receptų nėra arba norisi pamėginti kažką naujo? Skubame į pagalbą ir norime pasiūlyti tris unikalius receptus, kurių dėka burokėlių marinavimas nekels jokių rūpesčių.

 

Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai

 

Jums reikės: 2 kilogramų virtų burokėlių, litro vandens, 2 šaukštų cukraus, šaukšto druskos, pusės stiklinės acto, juodųjų pipirų (nemaltų), lauro lapų. Sutarkuokite virtus burokėlius. Į vandenį supilkite actą, sudėkite cukrų, druską, įmeskite juodųjų pipirų ir lauro lapų. Šį marinatą užvirkite. Sudėkite burokėlius į marinatą ir dar kartą viską užvirkite. Sudėkite burokėlius su marinatu į iš anksto paruoštus sterilius stiklainius. Užsukite stiklainius ir juos apverskite dangteliais žemyn. Jei marinuojate nedidelį kiekį, galima stiklainių ir neversti, dangtelius pritrauks ir taip. Atvėsusius marinuotus burokėlius ilgesnį laiką laikykite vėsiai.

 

Prabangūs burokėliai raudonojo vyno acto ir juodųjų serbentų likerio marinate

 

Jei norite kiek kitokių burokėlių, kurie derėtų prie mėsos patiekalų ir suteiktų jiems šiek tiek ypatingesnio skonio, rekomenduojame šį unikalų receptą. Ingredientai: 2 dideli virti burokėliai, 1 arbatinis šaukštelis druskos, 1/3 stiklinės cukraus, 100 ml raudonojo vyno acto, 70 gramų juodųjų serbentų likerio, 160 mililitrų vandens. Nulupkite burokėlius ir smulkiai juos supjaustykite. Užpilkite ant jų druskos ir leiskite šiek tiek pastovėti. Vėliau sulčių perteklių nupilkite. Tuomet jau galite sudėti burokėlius į iš anksto paruoštus stiklainius ar indą. Ant labai mažos ugnies kaitinamame puode išmaišykite vandenį, cukrų, įpilkite juodųjų serbentų likerį. Kai marinatas atvės, supilkite raudonojo vyno actą. Užpilkite marinatą ant burokėlių ir palaikykite bent per naktį. Tuomet jau galima skanauti šių prabangių burokėlių. Toks receptas skirtas trumpam pamarinavimui, bet jei norite, galite išmėginti analogišką receptą ilgam burokėlių laikymui. Tokiu atveju marinatas turėtų būti virimo temperatūros. Marinato gaminkite kiek daugiau, kad tikrai nepritrūktų, nes burokėliai stiklainiuose turi būti pilnai apsemti. Jei reikia, tiesiog papildomai pilkite vandens.

 

Marinuoti burokėliai su įvairiais prieskoniais

 

Jums reikės: 6 vidutinių burokėlių, dviejų šauktų alyvuogių aliejaus, 2 arbatinių šaukštelių kalendros, garstyčių, pankolio, lauro lapų, kmynų ir arba kuminų mišinio, ¼ stiklinės raudonojo vyno acto, druskos. Išvirkite burokėlius, atvėsinkite juos ir nulupkite. Tuomet susmulkinkite burokėlius burokine tarka arba supjaustykite norimos formos gabalėliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į aliejų prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Kepinkite apie tris minutes ant nedidelės ugnies. Tuomet suberkite į keptuvę burokėlius, įpilkite raudonojo vyno acto, jei trūksta skysčio, galima pilti šiek tiek vandens. Toks marinatas leis burokėlius išlaikyti apie penkias dienas. Jei norite, galite mėginti panašų marinatą ilgalaikiam konservavimui stiklainiuose. Šiuo atveju papildomai teks pilti vandens, nes burokėliai stiklainiuose turi būti pilnai apsemti. Su prieskoniais marinuoti burokėliai tinka su keptomis bulvėmis, prie įvairių mėsos patiekalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Lietuviški

Madingi drabužiai moterims

Jaučiate nuobodulį? Galbūt norėtumėte apsvarstyti galimybę paieškoti madingų drabužių moterims, kurie padėtų nutraukti nuobodulį. Moteriški rūbai internetu geriausias pasirinkimas ieškant rūbų.Štai kuo įdomūs moteriški drabužiai. Stilingas Jei norėtumėte palyginti vyrų ir moterų dėvimus drabužius, pastebėsite, kad moteriški drabužiai yra stilingesni. Jie kuriami ir reklamuojami taip, kad moterys norėtų juos įsigyti, kad gerai atrodytų, o vyrams […]

Read More
Lietuviški

Kaip reikia prasti veidą?

Kaip prausiate veidą? Dauguma iš mūsų tai daro kasdien, todėl šiek tiek šokiruoja tai, kad ekspertai teigia, jog galbūt visus tuos metus tai darėme neteisingai. Pirmiausia (bloga žinia veido servetėlių gerbėjams), veido servetėlės yra tiek pat naudingos mūsų odai, kiek ir aplinkai, nors apie tai jau žinojome. Tačiau net ir tie, kurie ištikimi savo kreminiam […]

Read More
Lietuva

Kaip pasirinkti sporto klubą?

Būti aktyviems yra vienas svarbiausių dalykų, kuriuos galime daryti kaip žmonės. Mankšta turi daug privalumų psichinei ir fizinei savijautai, tačiau daugeliui gali būti sudėtinga rasti motyvacijos ar laiko jai atlikti. Sporto klubai labiau propaguojami vaikams ir paaugliams, o ne suaugusiesiems, tačiau tai nereiškia, kad nėra suaugusiųjų sporto klubų. Nesvarbu, ar ieškote naujo hobio, kuris padėtų […]

Read More