Trys unikalūs marinuotų burokėlių receptai

Trys unikalūs marinuotų burokėlių receptai

Vos tik prasideda daržovių marinavimo maratonas, galva gali ištinti nuo klausimo: „Pagal kurį receptą geriausia marinuoti burokėlius?“ Žinoma, tie, kurie daržovių marinavimu užsiima kasmet, turi mėgstamiausią burokėlių marinavimo receptą ir tikriausiai vėl marinuos pagal jį. Bet ką daryti, jei laiko patikrintų receptų nėra arba norisi pamėginti kažką naujo? Skubame į pagalbą ir norime pasiūlyti tris unikalius receptus, kurių dėka burokėlių marinavimas nekels jokių rūpesčių.

 

Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai

 

Jums reikės: 2 kilogramų virtų burokėlių, litro vandens, 2 šaukštų cukraus, šaukšto druskos, pusės stiklinės acto, juodųjų pipirų (nemaltų), lauro lapų. Sutarkuokite virtus burokėlius. Į vandenį supilkite actą, sudėkite cukrų, druską, įmeskite juodųjų pipirų ir lauro lapų. Šį marinatą užvirkite. Sudėkite burokėlius į marinatą ir dar kartą viską užvirkite. Sudėkite burokėlius su marinatu į iš anksto paruoštus sterilius stiklainius. Užsukite stiklainius ir juos apverskite dangteliais žemyn. Jei marinuojate nedidelį kiekį, galima stiklainių ir neversti, dangtelius pritrauks ir taip. Atvėsusius marinuotus burokėlius ilgesnį laiką laikykite vėsiai.

 

Prabangūs burokėliai raudonojo vyno acto ir juodųjų serbentų likerio marinate

 

Jei norite kiek kitokių burokėlių, kurie derėtų prie mėsos patiekalų ir suteiktų jiems šiek tiek ypatingesnio skonio, rekomenduojame šį unikalų receptą. Ingredientai: 2 dideli virti burokėliai, 1 arbatinis šaukštelis druskos, 1/3 stiklinės cukraus, 100 ml raudonojo vyno acto, 70 gramų juodųjų serbentų likerio, 160 mililitrų vandens. Nulupkite burokėlius ir smulkiai juos supjaustykite. Užpilkite ant jų druskos ir leiskite šiek tiek pastovėti. Vėliau sulčių perteklių nupilkite. Tuomet jau galite sudėti burokėlius į iš anksto paruoštus stiklainius ar indą. Ant labai mažos ugnies kaitinamame puode išmaišykite vandenį, cukrų, įpilkite juodųjų serbentų likerį. Kai marinatas atvės, supilkite raudonojo vyno actą. Užpilkite marinatą ant burokėlių ir palaikykite bent per naktį. Tuomet jau galima skanauti šių prabangių burokėlių. Toks receptas skirtas trumpam pamarinavimui, bet jei norite, galite išmėginti analogišką receptą ilgam burokėlių laikymui. Tokiu atveju marinatas turėtų būti virimo temperatūros. Marinato gaminkite kiek daugiau, kad tikrai nepritrūktų, nes burokėliai stiklainiuose turi būti pilnai apsemti. Jei reikia, tiesiog papildomai pilkite vandens.

 

Marinuoti burokėliai su įvairiais prieskoniais

 

Jums reikės: 6 vidutinių burokėlių, dviejų šauktų alyvuogių aliejaus, 2 arbatinių šaukštelių kalendros, garstyčių, pankolio, lauro lapų, kmynų ir arba kuminų mišinio, ¼ stiklinės raudonojo vyno acto, druskos. Išvirkite burokėlius, atvėsinkite juos ir nulupkite. Tuomet susmulkinkite burokėlius burokine tarka arba supjaustykite norimos formos gabalėliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į aliejų prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Kepinkite apie tris minutes ant nedidelės ugnies. Tuomet suberkite į keptuvę burokėlius, įpilkite raudonojo vyno acto, jei trūksta skysčio, galima pilti šiek tiek vandens. Toks marinatas leis burokėlius išlaikyti apie penkias dienas. Jei norite, galite mėginti panašų marinatą ilgalaikiam konservavimui stiklainiuose. Šiuo atveju papildomai teks pilti vandens, nes burokėliai stiklainiuose turi būti pilnai apsemti. Su prieskoniais marinuoti burokėliai tinka su keptomis bulvėmis, prie įvairių mėsos patiekalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Lietuviški

Aprangos vaikams 2023 m: Naujausios tendencijos ir stiliai

Aprengti vaikus gali būti sudėtinga užduotis, ypač kai reikia išrinkti jiems tobulą suknelę. Tačiau keičiantis mados tendencijoms ir tobulėjant mados pramonei, aprengti vaikus tapo lengviau nei bet kada anksčiau. 2023 m. galime tikėtis įdomių ir unikalių vaikiškų suknelių tendencijų. Ryškios ir drąsios spalvos Viena ryškiausių 2023 m. vaikiškų suknelių tendencijų – ryškių ir drąsių spalvų […]

Read More
Lietuviški

Kaip sumažinti raukšles plaunant veidą?

Kasdien plauname veidą, bet ar žinote, kad tai gali sumažinti veido raukšles, jei tinkamai plausite veidą. Daugelis žmonių galvoja, kad veidas plaunamas tik valymui. Tačiau tai nėra vienintelis tikslas. Valymas skatina ingredientų iš produktų, kuriuos tepame ant veido, pavyzdžiui, veido losjono ir stangrinamojo akių kremo, įsisavinimą. Paprastai yra du skirtingi odos tipai – sausa ir […]

Read More
Lietuviški

Kada jums reikia glikogeno?

Visada – net kai miegate. (Kai pabundate, jūsų kepenų glikogenas būna išsekęs maždaug 50 proc.) Mūsų organizmui reikia nuolatinio energijos kiekio, kad galėtų tinkamai funkcionuoti (o jei nuolat deginate energiją važiuodami, jos reikia dar daugiau), todėl angliavandenių trūkumas mityboje gali sukelti nuovargį, prastą protinę veiklą, ištvermės ir ištvermės trūkumą. Tačiau užsiimdami mažo intensyvumo veikla deginate […]

Read More